R

Expertise in afwikkelindustrie

R

Groot aantal mogelijkheden

R

Veiligheid gegarandeerd

Home » Expansieassen

Expansieassen

Ons bedrijf is dé specialist in expansieassen. Voor iedere lamineer- en wikkelmachine hebben wij bij Jorni de juiste as. Wij hebben de oplossing voor u!

Hoe werken expansieassen?

Wat zijn expansieassen eigenlijk? Dit zijn assen met een vaste kern, maar hiervan kan de as-diameter worden vergroot door middel van uitzetbare linialen of nokken. Deze assen worden gestuurd door perslucht. Wanneer de as vervolgens in een koker wordt gebracht en er perslucht aan wordt toegevoegd, spant de koker rond de as. Op zo’n koker kan vervolgens materiaal zoals papier worden op- of afgewikkeld. Door het laten ontsnappen van de lucht wordt de as ‘kleiner’ en kan deze uit de koker worden gehaald.

Wat zijn de voordelen van het werken met expansieassen?

Wanneer u uw machines uitrust met expansieassen, profiteert u van enkele voordelen ten opzichte van het werken met andere soorten assen:

  • Ze zijn zeer nauwkeurig: het materiaal zal niet naast de rol lopen
  • Geen manuele tussenkomst nodig: het op- of afwikkelen loopt soepel, zonder dat begeleiding met de hand nodig is
  • De rollen kunnen snel opgespannen worden, wat veel tijd scheelt
  • De rollen kunnen over de hele breedte opgespannen worden, waardoor u ook grote formaten materiaal kunt op- of afwikkelen.

Expansieassen nodig? Neem contact op!

Heeft u expansieassen of andere onderdelen, zoals pneumatische remmen, nodig, maar heeft u advies nodig? Wij helpen u graag aan het juiste materiaal. Jorni heeft altijd de onderdelen die u nodig heeft. Bel ons op 0355261489 en we bespreken uw wensen en de mogelijkheden.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy Beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.