OPGEROLD STAAT NETJES

Jorni Machines & Parts International

Goed materiaal is het halve werk. Daarom produceert Jorni Machines & Parts International complete machines en machineonderdelen op maat voor de lamineer- en wikkelindustrie in Nederland en ver daarbuiten.

Machines en machineonderdelen uit Huizen

Jorni Machines & Parts International (JMI) is een handels- en productiebedrijf dat is voorgekomen uit het in 1993 opgerichte Jorni. Het bedrijf begon destijds met het leveren van services voor de wikkelindustrie, dus het op- en afrollen rollen van papier, folie en allerlei andere producten – zolang het maar op een rol kan. Deze services bestonden oorspronkelijk uit het leveren van onderdelen, maar de markt vroeg al snel om meer: niet alleen onderdelen maar compleet opgeleverde producten. Het bedrijf voldeed aan de vraag, verhuisde verschillende keren en is nu gevestigd op industrieterrein 't Plaveen in Huizen.

 

Wikkelen en lamineren: een gouden combinatie

Sinds 2001 wordt de lange ervaring in oprollen gecombineerd met lange ervaring in lamineren: in dat jaar zijn we namelijk gestart met de productie van lamineermachines. Dit bracht voordelen met zich mee voor beide activiteiten. Lamineren is namelijk sterk afhankelijk van de kwaliteit van het af- en oprollen. Daarnaast nam de know-how op het gebied van oprollen toe dankzij het grote scala aan te lamineren materialen: van harde folies tot elastische stoffen.

Duidelijk naam gemaakt

De veranderingen in het bedrijf waren niet alleen zichtbaar in hun activiteiten, 
maar ook in de naam. Sinds 2005 is het bedrijf bekend onder de naam
‘Jorni Machines & Parts International’.

Wilt u meer weten over onze diensten of een offerte aanvragen?
Bel dan 035-5261489 of stuur ons een
bericht.

Maatwerk wikkel- en lamineermachines

Jorni Machines & Parts bouwt kwalitatief hoogwaardig maatwerk op een concurrerend prijsniveau, om een goede prijs-kwaliteitverhouding te garanderen. Een typisch voorbeeld van het werk dat we leveren is de ‘Turret-wikkelaar’: deze machine wordt gebruikt in een productielijn voor folie en is voorzien van Lenze-aandrijvingen en -bedieningselementen. Om zowel ruimte te besparen als geluid te verminderen, ontwierpen wij de optimale oplossing.

 

Oudere machines van dit type zijn uitgerust met tandwielen en kettingen om de
kracht over te brengen van de motoren naar de wikkelassen. Jorni bevestigde de
tandwielkasten en aandrijvingen direct aan de draaiassen. Het resultaat was
een enorme afname van het geluid en een kleinere machine. Zo bespaarde
de opdrachtgever veel arbeidsintensieve uren en ook de hoeveelheid
afval bleef beperkt.

Meer producten bekijken